MingelMusik

Livs levande musik för bröllop, fest och evenemang

Om

Stråkmusiker som jag är =) Mitt namn är Daniel och jag är musiker med viola/violin som första instrument. Utbildad vid Malmö Musikhögskola, Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Wien, samt Kungl. Musikhögskolan i Stockholm samt Ingesunds musikhögskola.
Under 12 år har jag frilansat som musiker och har då bland annat arbetat i flera av Sveriges symfoniorkestrar och operahus.
Det har också blivit mycket musik vid bröllop, privata fester och företagsfester genom åren.

Ett stort intresse är att spela kammarmusik. Dynamiken mellan musikerna och mötet i musiken finner jag mycket fascinerande.

Jag har medverkat på ett flertal CD inspelningar med olika orkestrar (ex 1 ex 2), Sveriges Radios konsertinspelningar och direktsändningar samt i SVT på bland annat Veckans Konsert.
Sedan 2002 undervisar jag i viola och stråkkvartett vid Bollnäs Folkhögskolas musiklinje samt violin och viola på min privat fiolskola i centrala Stockholm, något jag finner mycket roligt, lärorikt och utvecklande.

Artister jag jobbat bakom är exempelvis: Ann Sophie Von Otter, Loa Falkman, Malena Ernman, Lill Lindfors, Tommy Körberg, Anna Järvinen mfl.

En del turnéer har det också blivit: Kina, Island, Tyskland, Spanien, England, Irland, Norge och så klart runt om i Sverige.

Den svenska folkmusiken ligger mig också nära hjärtat då jag ursprungligen kommer från Häsingland, ett landskap med stark spelmanstradition.

Som kuriosa har jag också studerat ekonomiskgeografi och musikpsykologi i Uppsala.

Kommentera